Networking

Vernieuwde infrastructuur en geïntegreerde beveiliging versterken continuïteit en communicatie bij Ieperband

Ieperband had behoefte aan een nieuw camerasysteem voor hun faciliteiten om de veiligheid en controle te verbeteren. Daarnaast was er nood aan vernieuwing van de bestaande netwerk-infrastructuur omdat de switches end-of-life en end-of-service waren.

50+

West-Vlaanderen

Maakindustrie

Ons antwoord

Ons team zorgde voor de volledige vervanging van de verouderde switches door nieuwe, toekomstbestendige modellen. Daarnaast leverden we een nieuw camerasysteem dat direct verbonden is met het netwerk van Ieperband, waardoor live monitoring van beelden vanaf een centraal punt mogelijk is. Daarnaast ondersteunen we ook hun telefonie-infrastructuur, wat zorgt voor een stabiele en efficiënte communicatie binnen de organisatie.

De echte uitdaging

De grootste uitdaging in dit project was om de continuïteit van Ieperband’s dagelijkse operaties te garanderen terwijl we de switches vervingen en het nieuwe camerasysteem installeerden. Dankzij onze uitgebreide ervaring met Ieperband en hun 24/7 SLA, konden we deze overgang soepel laten verlopen zonder onverwachte onderbrekingen. De complexiteit van het project lag niet alleen in de integratie van nieuwe technologie, maar ook in het waarborgen van de beveiliging, netwerkprestaties en communicatie-efficiëntie.

"Het team wist precies wat we nodig hadden en leverde een oplossing die onze infrastructuur weer toekomstbestendig maakt. De vernieuwing van de switches en het nieuwe camerasysteem werden naadloos geïntegreerd in onze bestaande operaties, zonder dat we last hadden van onderbrekingen. Hun kennis en betrokkenheid hebben ons veel vertrouwen gegeven in de stabiliteit en veiligheid van ons netwerk."
Paul Vanderhauwaert
Managing Director en Finance & Administration Director Ieperband nv

Voor de netwerkvernieuwing hebben we Cisco switches geïmplementeerd. Het nieuwe camerasysteem is van Axis, een betrouwbaar merk dat garant staat voor kwalitatieve videobewaking. Onze cloud-oplossingen, ondersteuning van de telefonie, en managed services ondersteunen ook de verdere IT-behoeften van Ieperband, inclusief Office 365-migraties en private cloud.

 

Extra’s

Naast de netwerk-, camera-, en telefonie-oplossingen, profiteert Ieperband van een volledig beheerde IT-dienst, waarbij we niet alleen hardware en software verzorgen, maar ook de beveiliging en ondersteuning van hun productieomgeving via ons e-Vision platform. Hierdoor worden de systemen optimaal beschermd tegen aanvallen, en kunnen ze centraal beheerd worden voor maximaal gebruiksgemak.

 

Het resultaat

Onze ervaren teams hebben de migratie en installatie soepel uitgevoerd, waarbij er nauw werd samengewerkt met Ieperband om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Dankzij ons proactieve onderhoud en de uitbreiding van onze managed services, blijft Ieperband verzekerd van betrouwbare en veilige IT-ondersteuning. De nieuwe camera’s bieden een verbeterde beveiliging, de telefonie zorgt voor naadloze communicatie, en het vernieuwde netwerk zorgt voor een stabiele en snelle verbinding, zonder zorgen over verouderde infrastructuur.

Onze andere realisaties

e-BO Enterprises trekt innovatie op gang in de Westhoek met uitbouw van private 5G-netwerk.

e-BO Enterprises zet zijn schouders onder verschillende innovatieve 5G-projecten in de Westhoek in het kader van een Europees CEF 5G for Smart Communities project onder de noemer Flanders Smart Fields. EBO zal daarin de verantwoordelijkheid voor de technische uitrol van een private 5G-netwerk opnemen en zorgen voor de integratie van innovatieve toepassingen. Hiervoor is een consortium opgezet met de POM West-Vlaanderen en het Jan Yperman ziekenhuis waar verschillende pilootprojecten onderzocht en opgestart zullen worden. 5G betekent sneller en stabieler mobiel internet, waardoor nieuwe toepassingen mogelijk worden, wat van de Westhoek een van de eerste volledig slim geconnecteerde regio’s in Vlaanderen maakt.

Lees meer »

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat.

Samen vinden we jouw oplossing op maat!

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.